Kategorier
Logistik

Tredjepartslogistik – vinster genom outsourcing 

Genom att släppa kontrollen kan man som företag återfå kontrollen. Det är själva grundprincipen då det kommer till att outsourca olika tjänster. Företag har ofta en kärnverksamhet som man behärskar fullt ut, men det är när tillväxt sker och då andra detaljer kommer in i bilden som man börjar dra på sig för höga kostnader. 

Tredjepartslogistik är ett ypperligt exempel på där företag, genom att släppa greppet, kan blir vassare och växa i en takt som man klarar av att hantera. Tredjepartslogistik innebär att man anlitar en partner som är expert på allt från transport, packning, lagerhållning, frakt och returer – egentligen allt som finns inom den viktiga logistiska kedjan. 

Genom att välja denna lösning kan ett företag dra in på de höga kostnader man har inom logistik och istället få en tjänst där man bara betalar för det man använder. Onödiga kostnader blir strypta, kostymen blir tightare och med detta så får man också en verksamhet där ett flöde sker utan en massa flaskhalsar och bromsklossar. 

Fördelar med tredjepartslogistik 

Det finns några tydliga fördelar med 3PL – som tredjepartslogistik förkortas. Vi tittar närmare på några av dessa här nedan: 

  • Mindre risker. Genom att anlita en specialist för alla frågor som rör logistik och lagerhållning så tar man mindre risker som företag. Man betalar för de tjänster man de facto använder och kan i och med detta också lägga det huvudsakliga fokuset på den kärna man har inom verksamheten. 
  • Större nätverk. Det kostar att göra fel och dessa misstag kan man undvika genom att välja tredjepartslogistik. Företaget man anlitar har redan byggt upp ett nätverk inom logistik och vet vad som fungerar – och vad som inte gör det. Man får ta del av ett väloljat piano och behöver bara sätta sig ned och spela. 
  • En skalbar tjänst. Att man ser perioder av stor efterfrågan och perioder med lägre sådan är naturligt för många företag. Det spelar heller ingen roll om man väljer 3PL då det är en tjänst som går att skala ner – och växla upp – efter behov. Genom detta slipper man också betala en massa pengar i onödan. 

Mer information kan du hitta på denna webbplats: ntglogistics.se